Creators Architects | E-Sub registrar Office Nangloi, SR office Nangloi
The E-Registrar's office is planned based on technology, energy efficiency, scale and site.Building is built in light gauge steel (LGSS) construction technology with stone and aluminium composite panel (ACP) cladding on the exterior. Special emphasis has been given to interiors using elegant and easy to maintain finishes on wall, well planned signage and a good use of natural light using tall windows.The E-Registrar's office is planned based on technology, energy efficiency, scale and site.Building is built in light gauge steel (LGSS) construction technology with stone and aluminium composite panel (ACP) cladding on the exterior. Special emphasis has been given to interiors using elegant and easy to maintain finishes on wall, well planned signage and a good use of natural light using tall windows.
213
single,single-portfolio_page,postid-213,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_text_scaledown,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

E-sub Registrar Office, Nangloi

About This Project

E-SR Office Nangloi is another one of the chosen district which was modernised. Having a very large catchment, the office space has to accommodate to large footfall . Hence a functional layout to respond towards this aspect was planned.

A double heigh area placed in the Center of the building houses the main public detailing. Entry is provided adjacent to the atrium area and therefore lies in the central wing of the building.

Two separate sub departments are housed in the extreme corner zones of the building which divert the footfall. The upper floor connects all the wings and houses storage, management and services.

Built in LGSS Technology, e-SR office is completed with modern corporate interiors and colours.

A ticket based access system guides the visitors for different purposes into the building and a separate file movement pattern is established making working streamlined and easy.

Status

Completed in 2013

Value

INR 15 cr

Client

Dept of Revenue, Govt of NCT

Location

New Delhi

Facility

Public dealing office

Category
Architectural, Interior Design, Offices and Headquarters
Tags
construction technology, energy efficient. people flow, Material, Modern